top of page

Dette kan du forvente deg på Oslo Synger

Det er få dager igjen til festforestillingen i Oslo Konserthus. På Oslodagen 15. mai tror vi det vil være fullt i salen. Med alle de som deltar blir vi være flere enn de 1526 sangene som finnes om Oslo. Her er sangene vi har valgt ut.

Bare se for deg hvert eneste sete tatt, og med band og kor på scenen.


Det vil ta sånn cirka 140 timer å synge gjennom samtlige 1526 sanger fra "Liste over Oslosanger" på Wikipedia, så det skal vi ikke. Vi har valgt ut noen, og da noen av de mest kjente og kjære, når vi på Oslodagen velger å hylle denne byen vi alle er så glade i.


Vi kan allerede nå røpe at vi starter med "Hver eneste dag er en Oslodag", Jens Book-Jenssens perle fra 1936. Så vil vi i de to påfølgende aktene synge alt fra "Suser avgårde alle mann" (Delillos), "Jeg er en by" (Anne Grete Preus), "So many faces" (Jarle Bernhoft), "Girl in Oslo" (Bigbang), "Oslo forteller" (No. 4), "Vålerenga kjerke" (Trond Ingebretsen), til "Oslonatta" (Ingebjørg Bratland) og "Oslosangen" (Lars Lillo-Stenberg).


Og så blir det selvsagt også en solid hyllest til Lillebjørn Nilsen. Både "Gategutt", "Bysommer", "God Natt Oslo", "Alexander Kiellands plass" og "Tanta til Beate" er solide hyllester til Oslo. Vi vil også ta med noen flere av hans sanger, slik som "Inni mitt hode", "Danse ikke gråte" og "Alle duene". Og så skal Jonas Alaska komme for å synge sin "Store Lillebjørn".


Linnea Dale er i produksjon av et nytt album, der hun skriver på norsk. En av sangene får verdenspremiere på onsdag. "Gjennom Oslo" er en ballade og hyllest til Oslo og den første tiden etter at hun traff han som nå er hennes mann. Vi har hørt sangen. Dere kan glede dere!


Oslo er en fantastisk by, med fantastiske mennesker. Vi skal høre historien om hvordan Vålerenga Mannskor brukte pandemien til å samle folk der. Vi skal også hylle fantastiske Tøyen, når Ehi kommer for å synge "Tøyen, jeg elsker deg".


Det blir også den årlige Oslotalen, en tale urbanist og "bydoktor" Erling Fossen har holdt i snart 20 år. For første gang - selvsagt på Oslodagen i vårt jubileumsår - skal han holde talen i Oslo Konserthus.


Og hele Oslo Synger vil styres av Henriette Steenstrup. Vi skal gjennom allsanger med både Lillebjørn og noe av de klassiske og mest kjente revyvisene. "Akerselva", "På Enerhaugen", "Hovedøen" og "Når kastanjene blomstrer" skal alle få lov til å være med og synge på. Og mere til. Og vi har et svært stødig band med oss, ledet av Lars Andreas Aspesæter.


Det åpnes opp klokken 1800 ute i foajeen, og dørene inn til den store salen åpner kl 1830. Det blir en pause på cirka 25 minutter mellom aktene, slik at alle kan strekke på bena og rette opp væskebalansen.


Etter konserten inviterer Grand Café til Oslonachspiel der alle er velkomne. Guldbergs vil synge videre der, og det bli selvsagt flere Oslosanger som spilles. Vi håper du blir med oss i å feire Oslodagen inn i Oslonatta.


Vi gleder oss til å se dere alle på Oslo Synger. Kanskje du har lyst til å lytte til (nesten) alle sangene før du kommer? Under er en spilleliste, og en plass kan du sikre deg her.164 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page