top of page

Ehi kommer til festen når Oslo Synger

Oslo er en ny by, en ung by, og en ekstremt spennende by. På Tøyen ble det i 2016 laget et annerledes musikkprosjekt, "Lyden av Tøyen". En av de som deltok på dette prosjektet er artisten Ehi. Han er nå også på plakaten for 15. mai.I 2013 ble Tøyenavtalen inngått, som senere er kalt Tøyenløftet. Allerede i 2010 startet Tøyenkampanjen, med Bjarte Breiteig i spissen. Han og mange beboere i nabolaget engasjerte seg, med å lage arrangementer, aktiviteter og møteplasser der mennesker kunne møtes. Fokuset var på Tøyen skole, der foreldrene engasjerte seg enormt og bidro til å skape et helt nytt og unikt fellesskap.


Ett av prosjektene som også oppsto som følge av Tøyenløftet var "Lyden av Tøyen". En av de som deltok på dette prosjektet var Stian "Ehi" Ehiabhi Omole Jensen. Allerede som 15-åring ble han tatt med i hiphopkollektivet Forente minoriteter. I 2015 jobbet han på Tøyen skole, på aktivitetsskolen. Han var en av de mange store heltene til barna på skolen. Og han sang "Tøyen, jeg elsker deg".


I 2016 økte denne heltestatusen, etter at han deltok i Idol. Her åpnet seg også opp om sin oppvekst på Stovner, og hva fritidsklubben og musikken betød for ham. Det var hans vei bort fra en trøblete oppvekst.


Mye har skjedd siden den gang. I 2018 innledet Ehi et samarbeid med Kim Ofstad, og nå har de internasjonale ambisjoner. Han har vært Spelemannominert, og i fjor deltok han i Stjernekamp. Han har nylig kommet ut med ny singel, "Fool".


På Oslo Synger er det "Tøyen, jeg elsker deg" han skal fremføre. Og det gleder vi oss veldig til. Vi tenkte at Tøyenbygda fortjener en hyllest når Oslo Synger, for alle de der som har jobbet for å få mennesker sammen og bygge innenforskap. Hvem andre enn Ehi kunne gjøre dette?Ehi jobber ikke lenger på Tøyen skole, men er fortsatt et forbilde både der og andre steder i Oslo. Vi er ekstremt takknemlige for at han umiddelbart takket ja til å bli med. Plakaten begynner nå å bli fryktelig spennende, med en rekke spennende gjesteartister. Sjekk bare her:


Her er den oppdaterte plakaten, med alle som skal synge, hylle og feire Oslo med Oslosanger på Oslodagen.


210 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page