top of page

Gled deg til allsang på Oslo Synger

Tenk deg hvor gøy det blir når et fullsatt Oslo Konserthus stemmer i "Hver eneste dag er en Oslodag" eller "Suser avgårde alle mann"? Disse, og flere Oslosanger inviterer vi alle gjestene våre til å være med på 15. mai.


Vi har en mistanke om at denne sangeren vil bidra til litt allsang 15. mai. Foto: Torleif Kvinnesland


Dere vet allerede at både Ehi, Linnea Dale, Jonas Alaska, Henriette Steenstrup, Det Norske Jentekor, Vålerenga Mannskor og Erling Fossen er med oss på Oslo Synger. Erling skal ikke synge, men det skal alle de andre. Det skal også du som gjest.


Av alle de 1523 Oslosangene som hittil er registrert på Wikipedia-listen "Liste over Oslosanger" rekker vi bare å ha med oss rundt 25 av dem på Oslodagen 15. mai. Så strekker vi strikken bittelitt, for å ta med oss noen sanger som strengt tatt ikke er sanger om Oslo. "Den du veit" er av Mangleruds store sønn, Marius Müller. Vi har også med oss noen flere sanger av Lillebjørn, enn strengt tatt regnet som Oslosanger.


Forbered deg til allsang på flere av dem. Og selvsagt vil vi starte med en av de historiske og kjære Oslosangene:

Hver eneste dag er en Oslodag For alle som elsker vår by Hver dag kan vi gledes i årets jag Ved fjorden i åsenes ly
Vi velger en dag til å hylle ditt ry Men neste dag smiler du til oss på ny Hver eneste dag er en Oslodag For alle som elsker vår by

Denne sangen er opprinnelig fra 1936, skrevet av Per Kvist og Kristian Hauger i anledning Oslodagen. Den ble den gang lansert som den nye Oslosangen, og i boken "Toner fra Tigerstaden" (1979) står det; "Hele sangen er en praktfull hyldest til en by som nødig hyller seg selv, men som villig finner seg i det når en innflytter gjør det for den." Her kan du lytte til originalinnspillingen:I Oslo i 2024 er over halvparten av oss innflyttere. Byen er et vakkert lite puslespill, av små steder, nabolag, samfunn, tilpasset rundt regnet 720 000 mennesker.


Om en måned feirer vi altså Oslodagen, og "Oslo Synger" er også en del av Oslo kommunes satsing på denne dagen. Denne kvelden inviterer vi til allsang på en rekke kjente og kjære Oslosanger. Du skal slippe å lære dem på forhånd, i tilfelle du ikke allerede kan dem. Og vi er veldig glade for at Henriette Steenstrup skal hjelpe oss med å få igang allsangen.


Du har vel allerede sikret deg plass, ikke sant? Hvis ikke er det fortsatt plasser å få. Husk også at det alle plasser i konserthuset er gode plasser, også de på balkong

229 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page