top of page

Jeg er irriterende glad i å synge!

Onsdag 7. desember konsertdebuterer fem nye sangere. De ønsker seg flere i 2023, og inviterer til prøvesang 9. januar. Vi har snakket med en av dem, Carl-Henrik Bastiansen.

Her er Carl-Henrik Bastiansen i midten, flankert av Christian Kjellsby (helt til venstre), Fredrik Tørmoen, Martin Espeland og Jacob Bostad. Foto: Erik Tordsønn Smestad.


Vi gleder oss over at vi har fått flere nye sangere i høst, og inviterer mandag 9. januar kl 1800 til ny prøvesangkveld, i allrommet på Ruseløkka skole.


Carl-Henrik Bastiansen er en av de engasjerte nye sangerne, førstetenor, og vi tok en liten prat med ham. Vi ønsket å høre hans historie, og hans opplevelse av å ha vært med i Guldbergs i noen måneder nå. Dette forteller han:


- Vi var en gjeng Frogner-politikere, fra ulike partier, som akkurat hadde hatt siste sommermøte og påfølgende sommeravslutning. Det var så hyggelig at vi vandret videre til nærmeste vannhull. Stemningen steg og den brokede forsamlingen begynte å synge (og temmelig høyt, må sies, i det relativt tomme lokalet på en tirsdagskveld. Da kommer to karer bort til oss og spør om de kunne få lov til å bli med å synge. Selvsagt, sa vi, og etter noen glass forteller de at de synger Guldbergs. Etter ytterligere noen glass mente de jeg holdt et såpass høyt nivå at jeg burde prøve meg i koret.


Carl-Henrik Bastiansen er ny førstetenor, og er spesielt opptatt av å få inn flere tenorer. "Møt opp mandag 9. januar. Det blir nachspiel etterpå, og det garanteres gøy!" Foto: Erik Tordsønn Smestad.


- Bortsett fra litt korsang i et skolekor og et par måneder i et tensingkor hadde jeg lite korerfaring. Jeg hadde aldri sunget etter noter, men jeg har alltid elsket å synge. Irriterende mye, tror jeg flere av mine venner vil påstå. Jeg synger alltid på fest, og jeg er usikker på hvor stas alle andre syns det er.


- Men, med kommentarene fra sommerfesten friskt i minne fant jeg ut at jeg ville prøve dette. Så jeg møtte da til prøvesang etter sommerferien, og noen få uker senere sang jeg opp for dirigenten og et utvalg av andre fra koret. Det gikk heldigvis fint, og nå forbereder jeg meg til min første julekonsert i Guldbergs.


- Det har vært en bratt læringskurve for meg, med mange ukjente sanger, tekster og melodier. Men, heldigvis møter jeg stor forståelse og støtte fra både dirigenten og de andre førstetenorene – og resten av koret også, selvsagt.


- Jeg føler at jeg virkelig er en del av Guldbergs, og ikke bare er på besøk. Slikt er viktig, når man skal prøve seg på nye og ukjente ting utenfor komfortsonen. Det er mye humor og samhold, til tross for både aldersspenn og interesser spriker godt blant korets medlemmer.


Vi håper du kunne tenke deg å prøvesynge for oss. Hvis du også ønsker å høre koret først spanderer vi gjerne en konsertbillett på deg onsdag 7. desember kl 2100. Gi oss beskjed. Uansett vil vi veldig gjerne høre fra deg om du ønsker å komme mandag 9. januar kl 1800.

442 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page