top of page

Og endelig kan julen nå bare komme

Oppdatert: 10. des. 2023

Jeg som skriver dette er en Guldberger, som denne kvelden satt blant publikum. Det var vondt og vakkert på en gang. Og for en som ikke har mye julestemning hjemme akkurat nå var dette himmelsk.


Jeg håper det er greit om du som leser dette også kan akseptere at skribenten er en smule subjektiv, men jeg må vel skrive det først som sist: Dette var tidenes julekonsert. Den jeg først og fremst må takke for dette er vår dirigent, Sigurd Engesnes.Hans idé var å ta det litt ned i år. Gjennom å gjøre det gjorde han konserten etter min mening det motsatte. Den ble storslagen!


Tradisjonen tro startet koret med stemningsskapende sang, før korets formann Ole Henrik Eriksen ønsket publikum velkommen med humør og varme.Så fortsatte konserten med en variasjon av kjente og ukjente sanger, med variasjon i bruk av kirkerommet og sangerne. Stort kor, mindre kor, kor bak og kor på sidene, korister som solister, og i flott samspill med gjestemusikere.


Perkusjonisten Anders Kregnes Hansen var glimrende i samspill med både kor og med Sigurd på flygelet, og mezzosopranen Fredrikke Lønnes Corneliussen trollbandt alle med sin sang. Vi som satt der tenkte alle "hun er et navn vi må følge med på!"
Det var en konsert som hadde en variasjon over seg, som gjør at det er vanskelig å plukke ut en enkelt sang eller opplevelse som høydepunktet. Korets egne medlemmer har kvaliteter som fortellere, og som solister. Som en sanger selv kan jeg ikke legge skjul på min stolthet over å være en del av dette forunderlige sangselskab, også kalt Guldbergs.Jeg vet ikke om min eufori er litt mer enn andres, men når andre gjester også skriver til oss "Og DER satt julestemningen" kan vi vel håpe at vi skapte samme opplevelse for flere.


Også i år ba vi Torleif Kvinnesland om å ta noen bilder fra konserten, og de du ser her er fra ham.


Og så kan vi allerede nå fortelle at om ett år blir julekonserten i Frogner kirke onsdag 4. desember. Hvis du tenker du har lyst til å oppleve oss også neste år er det jo fint om du bare noterer datoen i kalenderen allerede nå?Selv skal jeg bare sørge for å få bli ferdig med oppussingen hjemme, slik at jeg også kan bli med i korets rekker på nyåret. Julestemningen har jeg fått nå. Takk!


God jul!
415 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page