top of page

Oslo Synger på Oslodagen 15. mai

Oppdatert: 8. feb.

Oslo jubilerer i 2024, og det ønsker vi å feire med en festforestilling i Oslo Konserthus. Der skal vi synge Oslosanger for byen vi alle elsker. Billettsalget starter 1. februar.Oslo er en fantastisk by, syns vi. For 100 år siden var vi med på å feire Kristianias 300-års jubileum. Samme år vedtok Stortinget at Norges hovedstad igjen skulle hete Oslo. Etter den store bybrannen 17. august 1624 lå Oslo nærmest øde. Danske kong Christian IV kom til Oslo og 27. september det året besluttet han at den nye byen skulle bygges bak Akershus festning, og den skulle nå hete Christiania. Gamle Oslo ble med dette en forstad, der det strengt tatt ikke var tillatt å bygge.


I 2024 er Oslo en helt annen by, en ny by. De siste årene har Oslo blomstret, med ny energi, mange nye bygninger og områder som er åpnet opp for hele byen. Vi har en by stadig flere er stoltere av å bo i og være en del av. Det er også en liste med snart 1500 Oslosanger. Hver eneste dag tar NRK Stor-Oslo for seg en ny sang, fra Wikipedia-listen "List of songs about Oslo". Denne listen har doblet seg på bare ett år, og vokser fortsatt.


15. mai er Oslos festdag, også kalt St. Hallvards dag til ære for Oslos skytsengel. Vi kaller den Oslodagen, og den er to dager før hele Norges nasjonaldag. Det er en uke der hele Oslo blomstrer, og vi inviterer til en festforestilling i Oslo Konserthus. Her blir det feiring av Oslos jubileum, selvsagt med Oslosanger. Vi skal synge, og vi har invitert med oss en rekke gjester.


Om du var på vår lille "test" av Oslo Synger i fjor, på Sentralen, så kjenner du litt til det. Vi vil nok gjøre det litt annerledes i år, men det blir Oslosanger. Og det blir allsang. Og det blir variert.


Vålerenga Mannskor og Det Norske Jentekor er med, og utover vinteren og våren vil vi stadig slippe mer av programmet og gjestene. Vi snakker med flere kjente Osloartister, og noen mindre kjente. Vi snakker med mange som ikke er fra Oslo, men som likevel bor i Oslo og elsker Oslo. De er mange. Vi har også noen overraskelser på lur, som vi håper og tror du vil like.


Festforestillingen starter kl 19, og inneholder rundt 25 ulike Oslosanger. Det blir en god pause midtveis, slik at du får muligheten til å forfriske stemmen og gjøre den klar for flere Oslosanger.


Billettsalget starter 1. februar hos Oslo Konserthus.


OSLO SYNGER kan gjennomføres takket være støtte fra GAST Entreprenør og OBOS, samt også fra Eiendomsspar og Fred Olsen. Vi setter stor pris på støtten!

234 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page