top of page

Vi skal hedre Lillebjørn når Oslo Synger

Denne ukens nyhet om Lillebjørn Nilsens bortgang har preget hele Oslo. Det vil bli rart å avslutte konserten i mai med "God natt Oslo", men vi håper også det blir fint. Vi skal danse videre, og ikke gråte.I fjor avsluttet vi vår lille test av Oslo Synger med "God natt Oslo". I år, i Oslo Konserthus 15. mai, blir det mer. - Akkurat helt hvordan det blir må finne ut av, men jeg har allerede snakket med dirigentene for både Vålerenga Mannskor og Det Norske Jentekor og avtalt at vi må lage en egen hyllest, sier Sigurd Engesnes, vår dirigent.


Både sanger som "God natt Oslo", "Bysommer" og "Gategutt" vil være en del av programmet på Oslo Synger. Nå skal det graves og jobbes med katalogen hans for å se hvordan flere kan bli med. Det skal også jobbes med hvordan publikum skal inviteres og inkluderes i hyllesten.


Det skrives nå mye om hvordan Lillebjørn skal hylles og hedres, blant annet i en artikkel i Aftenposten. Vi håper at hele året blir en hyllest, med mange konserter som løfter hans sanger opp og frem. Det tror vi ville vært i Lillebjørns ånd, og noe han hadde likt.


Sigurd sier videre: – Jeg kjente ikke Lillebjørn, men hans musikk både gjennom hans opptredener og ikke minst «Gitarboka» har fulgt meg siden barndommen. Lillebjørn beskrev steder med slik varme og for meg personlig traff hans beskrivelse av lengsel i "Stilleste gutt på sovesal 1" meg allerede som ung gutt. Om han ikke fremførte så mye av sin musikk på slutten så var han likevel opptatt av å dele. Han har lagt ut sin musikk, gratis tilgjengelig på musescore.com. Hans raushet fortjener å bli omfavnet. Lillebjørn har bidratt til et varmere Oslo. La hyllesten begynne og la den vare! 


Vårt Oslo har et lengre intervju med Sigurd Engesnes her (klikk på bildet):Konserten blir en festforestilling, i to akter, og salget har nå akkurat startet. Klikk her for å sikre deg dine plasser.

143 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page