top of page

Vil du hjelpe til så hele Oslo synger?

Oppdatert: 23. jan.

På Oslodagen 2024 ønsker vi å invitere hele Oslo til en festforestilling, med sanger om Oslo: OSLO SYNGER. Vi tenker det er fint å feire noe av det beste med Oslo. Vi søker støttespillere og bidragsytere.Vi har en unik kulturarv i Oslo, som få kjenner til. Kun London og Paris har flere sanger om byen sin enn Oslo. Vi ønsker å bruke den fantastiske kulturarven nesten 1300 Oslosanger representerer til å bygge økt tilhørighet, stolthet og følelsen av å være en del av Oslo - for alle som bor i Oslo. Vi ønsker å trekke veksler på vår historiske musikalske kulturarv, rekruttere nye til å bli kjent med den, og inspirere mange til å få lyst til å videreutvikle den i årene som kommer.

Oslo er en liten, stor by i voldsom utvikling. Det er en økende stolthet i og for Norges hovedstad. Samtidig er Oslo en by mange ikke kjenner godt nok. Over halvparten av byens befolkning er innflyttere. Det er en by mange fortsatt føler seg fremmed i. Det er et høyt utenforskap. Spesielt faller våre unge lett utenfor.

Med OSLO SYNGER tar vi til orde for en prosess, en plan, for å gjøre Oslosangene mer kjent, for alle i Oslo. Vi ønsker å bruke Oslos jubileum i 2024 som et momentum, som startskuddet for å se fremover. På Oslodagen 15. mai håper vi OSLO SYNGER kan bli et fast arrangement; en feiring av Oslo for alle.


Vi planlegger en jubileumskonsert og festforestilling 15. mai 2024, i Oslo Konserthus, som et springbrett der flere kan møtes på tvers og inspirere hverandre med sang og musikk som virkemiddel. Vi ønsker å bygge økt kjennskap til Oslosangene. Vi tror sang og sangglede kan få flere til å føle seg en del av Oslo, til føle seg inkludert.

På festforestillingen har vi allerede fått bekreftet flere spennende aktører og bidragsytere. Og vi er i dialog med stadig flere. Vi ønsker å knytte ulike miljøer sammen, som kan utfylle hverandre kunstnerisk med Oslosangene som bindeledd.

Oslodagen 15. mai er to dager før Norges nasjonaldag. Denne uken blomstrer hele Oslo. Vår drøm er at OSLO SYNGER blir et konsept som smeller, varer og utvikler seg - der hele Oslo vil ønske å synge Oslosanger.

Å synge er noe av det beste vi kan gjøre, alle sammen, og det er enda bedre om vi gjør det sammen.


Om du nå tenker "dette må vi være med på" håper vi å høre fra dere!

322 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page