Bli med i Guldbergs, i Oslos beste øvingslokale

Oppdatert: 15. nov.

Det er ett år siden vi kom til Ruseløkka skole. Mandag 9. januar inviterer vi igjen til prøvesang. Vi er spesielt på jakt etter tenorer.

Alle fotos: John-Halvdan Halvorsen


I høst er det ett år siden vi begynte å ha våre faste øvelser på nye Ruseløkka skole, i allrommet. Lokalet må være Oslos kanskje beste øvingslokale, spesialinnredet og akustisk tilpasset for nettopp korøvelser. Norsk Sangerforum var på besøk for å høre hva vi tenkte, og her kan du lese hele saken.


Nye Ruseløkka skole er tegnet av GASA Arkitekter og åpnet i 2021. I år var skolen en av tre finalister til Oslo bys arkitekturpris, i konkurranse med Munch og Pressens Hus. Sistnevnte vant, men bare å være blant de tre finalistene sier mye om hvor flott dette bygget er.


For Guldbergs har de siste pluss minus 20 årene vært en lite inspirerende tilværelse som kor, for øviing. Da koret ble stiftet, tilbake i 1916, var det formuleringer og avtaler som tilsa at koret skulle få evig øveplass på Universitetet i Oslo. Frem til 1995 var Gamle Festsal vår samlingsplass, for arbeidende møter hver mandag kveld. Etterpå endte vi på nachspiel, i kjelleren på Restaurant Casino.


Da Universitetet i Oslo skulle igangsette oppussing av Gamle Festsal fikk vi tydelig beskjed om at koret måtte finne andre steder å øve. OsloMet stilte lokaler til oss i mange år, noe vi var takknemlige for.


Sverre Hærem (2. bass), Sigurd Engesnes (dirigent) og Øystein Aurlien (1. tenor og viseformann) er intervjuet i artikkelen hos Norsk Sangerforum. Foto: John-Halvdan Halvorsen


Høsten 2021 kom vi frem til at vi måtte finne et nytt og bedre sted å øve. Vi ønsket et sted som både kunne representere vår identitet, som Oslokor, men samtidig gi oss verdi. Det var viktig for oss å invester litt i øvingslokaler, ikke bare se etter steder vi kunne få øve gratis.


Gjennom vårt nettverk tipset en engasjert og ivrig Ruseløkka-beboer, Geir Rognlien Elgvin, om allrommet på nye Ruseløkka skole. Vi gjorde en befaring der, og det var innertier for oss. Vi er utrolig glade for denne koblingen. Vi har fått en ny giv.


Under vår prøvesang nå i september møtte mange nye sangere opp, som gledet oss. Mandag 9. januar 2023 inviterer vi på nytt til prøvesang.


Om du har lyst til å prøvesynge for oss, og se om dette kan være noe for deg, så ønsker vi det hjertelig velkommen. Send oss da gjerne en beskjed, så vi kan planlegge litt for at du kommer. Sist møtte 12 sangere, og vi ønsker at alle som møter skal få en god opplevelse.


Om du er nysgjerrig på oss må du gjerne komme på julekonserten vår, i Ris kirke onsdag 7. desember. Her kan du bestille billett.


Vi vil veldig gjerne at du gir beskjed, dersom du har lyst til å komme på prøvesangkvelden mandag 9. januar. Ta kontakt her.

136 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle