top of page

Hver eneste dag er en Oslodag

Jens Book-Jenssens klassiker fra 1936 er en av mange Oslosanger alle skal være med på å synge 15. mai. Kjenner du den?


Det er ikke fritt for forsøk på å lage «den ene Oslosangen» opp gjennom årene. På OSLO SYNGER vil vi ta med noen av dem. Av de litt «kuriøse» Oslosangene skal vi innom «Kristiania-sangen», etter et dikt av Nils Collett Vogt fra den store konkurransen i 1921. Denne ble senere til «Oslosangen», men vi kan vel trygt si at den ikke er en Oslosang så mange kjenner.


I 1933 ble Oslodagen lansert, som et initiativ fra handelsstands- og reiselivsforeningene i Oslo for å løfte byens anseelse opp og frem. Det ble en braksuksess, med feststemning i Oslos gater i juni. Oslo-prinsessen ble kåret, og det var parader oppover Karl Johan. I 1936 fant man ut at det var fantastisk om byen også kunne få sin egen Oslosang. Kristian Hauger og Per Kvist ble engasjert, og de skrev «En Oslodag». Jens Book-Jenssen spilte den inn, og du kan høre originalversjonen her.


Vi kjenner denne sangen nå også som «Hver eneste dag er en Oslodag», fordi sangen i realiteten hyller alle Oslodager. Slik går refrenget:

Hver eneste dag er en Oslodag, for alle som elsker vår by. Hver dag kan vi gledes i årets jag, ved fjorden i åsenes ly.
Vi velger en dag til å hylle ditt ry, men neste dag smiler du til oss på ny. Hver eneste dag er en Oslodag, for alle som elsker vår by.

Det er like greit å starte å pugge den først som sist, for refrenget skal alle være med å synge på Sentralen mandag 15. mai. Det er flere av de klassiske Oslosangene du skal få være med på. Både på «Når kastansjene blomstrer i Bygdø Allé», «På Enerhaugen», «Hovedøen», «Akerselva» og «Jenter» blir det selvsagt allsang.


Og, vi fortsetter med allsangen etter konserten. Vi inviterer til nachspiel på takterrassen Mynt (på taket til Sentralen) etter konserten, der vi håper alle skal være med å synge litt til. Og skulle det bli dårlig vær blir vi bare værende i Marmorsalen.


Om du ikke rakk å sikre deg billett til OSLO SYNGER før de første ble revet bort, fortvil ikke helt. Vi har funnet en løsning for å finne flere plasser, og vil slippe disse om kort tid til alle som har registrert seg på nyhetsbrevet vårt (registrer deg øverst her). Og, vi har jo innsett at vi må gjenta dette også 15. mai neste år. Da håper vi å få med enda flere kor, flere sangere, og skape en enda større festkonsert.


For håpet vårt er at alle skal ha lyst til å synge mer, fordi hver eneste dag er en Oslodag.

142 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page