top of page

Min tid som mannssanger startet med Guldbergs julekonsert

Oppdatert: 19. nov. 2022

Onsdag 7. desember inviterer Guldbergs på nytt til førjulsstemning i Ris kirke. Vi er mange som også håper det er nysgjerrige, fremtidige sangere i publikum.

Fra "Bellmania" i Gamle Logen 4. februar 1990, få uker etter at jeg stilte på første øvelse. Jeg står bakerst, i midten.


Av Øystein Aurlien, førstetenor, sangernummer 385 i Den Gyldne Protokoll


For meg startet «livet med Guldbergs» med korets julekonsert i Margaretakyrkan i desember 1989. Samme høst hadde jeg akkurat flyttet til Oslo, som nyutdannet og i gang i min første jobb.


Gjennom oppveksten i Sarpsborg sang jeg i både barnekor og ungdomskor. I den nye jobben min var det et bedriftskor, og vi var noen kolleger som tenkte det kunne være morsomt å begynne der. Men, raskt fikk jeg behov for større sangerlige utfordringer. En av kollegene mine tipset om en hun kjente, som sang i et mannskor. Jeg ringte ham for å høre. Han fortalte om både drikkeviser og Bellman, om samholdet og det å synge i kjole og hvitt. Dette var spennende, syns jeg. Han foreslo at jeg kom på julekonserten de snart skulle ha.


Det her blitt mange julekonserter siden 1990. Her er det i 2017. Også her står jeg bakerst. Foto: Mads Huseby.


Jeg møtte opp i Margaretakyrkan, og fikk oppleve et fantastisk kor. Denne gjengen hadde jeg lyst til å bli bedre kjent med og være med i.


Første mandag i januar 1990 møtte jeg til øvelse. Mottagelsen var fantastisk, og allerede 4. februar sto jeg på scenen i Gamle Logen. Da skulle det feires at det var 250 år siden Carl Michael Bellman ble født.


Senere samme vår ble jeg med da Guldbergs besøkte det Latviske koret Gaudeamus i Riga, som senere samme høst også besøkte Oslo. Jeg var med i arrangementsgruppa. Oslo har siden blitt min hjemby, og Guldbergs er fortsatt mitt kor, 33 år senere. Disse årene er fylt med opplevelser, historier og et fantastisk vennskap.


Men, jeg har nå et stort ønske. Som flere andre i Guldbergs. Jeg ønsker flere nye, unge medsangere. Vi var så heldige at vi fikk mange nye sangere nå i høst, som nå skal være med på julekonserten. Vi inviterer derfor på nytt til prøvesang mandag 9. januar. Spesielt ønsker vi oss tenorer.


Det jeg håper mest nå er derfor at flere leser dette og tenker «Hm. Kanskje dette hadde vært noe for meg å sjekke nærmere?» Hvis du tenker det, vil jeg også at du noterer deg onsdag 7. desember kl 21 i kalenderen. Da er det julekonsert i Ris kirke.


Ikke nok med det: Vi har lyst til å spandere denne konserten på deg. Send en mail, da vel, så tar vi det derfra.


Og så håper jeg selvsagt at du også har lyst til å oppleve julekonserten vår, selv om du ikke har tenkt å synge. Billetter får du her.


Sees vi?

439 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page