top of page

OSLO SYNGER som bare det!

Oppdatert: 29. mai 2023

Tusen takk til alle som kom på Sentralen på Oslodagen i år. På Oslodagen i 2024 inviterer vi til OSLO SYNGER i Oslo Konserthus!


Vi synger "Oslonatta". Solist Kaare Øystein Trædal. Foto: Torleif Kvinnesland


Vi må takke dere alle for å komme og bidra til at vi skapte en skikkelig festkveld 15. mai i år, på Oslos egen festdag. 20 av de totalt 724 Oslosangene som var registrert innen årets Oslodag ble fremført, av fullt kor, grupper og gjester. Det ble allsang og samtaler, og med flotte taler.


Ordfører Marianne Borgen holdt åpningstalen, og Erling Fossen holdt en flammende Oslotale. Foto. Torleif Kvinnesland.


Årets konsert var en invitasjon fra oss, for å se om Oslo kunne tenke seg å være med å feire byjubileet i 2024 med Oslosanger. Og responsen fra Oslo viste seg å være mye større enn vi forventet. Billettene til årets konsert ble solgt ut på få dager. Veldig mange fikk ikke anledning til å komme og være med på årets OSLO SYNGER.


Andreas Diesen stilte opp i en samtale om de historiske Oslosangene, mens både kor og publikum kunne være med på å synge flere av dem. Foto: Torleif Kvinnesland.


Hele kvelden ble en festkveld der noen av våre Oslosanger, både kjente og ukjente, dannet en ramme for å feire Oslodagen. Vi opplevde en flott begeistring både på konsertdagen og dagene i forkant, for hva Oslodagen kan være fremover. Oslo har en fantastisk kulturarv å ta vare på, gjennom alle Oslosangene. Samtidig har vi også en stor mulighet til nå å gjøre enda flere av de som bor i Oslo - hvor enn du kommer fra - føle en sterkere tilhørighet til og stolthet for denne byen.


Det Norske Jentekor deltok og sang blant annet Lars Lillo-Stenbergs "Oslosangen". Foto: Torleif Kvinnesland.


15. mai 2024 vil OSLO SYNGER foregå i Oslo Konserthus. Vi starter nå planleggingen, og vil ha med oss både kor, musikere, sangere og andre som kan bidra til å skape en skikkelig festkveld på Oslodagen. Vi ønsker også å invitere Oslo kommune, næringslivet og kulturlivet i Oslo til å være med, og har allerede innledet et samarbeid med Oslo Musikkråd om satsingen. Vi håper OSLO SYNGER skal bidra til at flere unge vil ønske å synge.


Følg oss ved å registrere deg på vårt nyhetsbrev, for nyheter om både OSLO SYNGER og våre andre prosjekter og konserter.


En stor takk til ordfører Marianne Borgen, Andreas Diesen, Erling Fossen og Det Norske Jentekor for å bidra til å skape magi denne kvelden. En stor takk også til våre musikere Anders Aarum, Jens Fossum, Svein Erik Martinsen og Hermund Nygård. Vi starter nå planleggingen av neste års festkonsert.


Her er flere bilder fra kvelden, alle tatt av Torleif Kvinnesland:

212 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page