top of page

Vi inviterer til at hele Oslo synger

Oppdatert: 7. apr. 2023

I 2024 feirer nye Oslo sitt 100-årsjubileum. Vi slår an tonen allerede i år, på St. Hallvards dag 15. mai. Vi inviterer til festkonsert, på Sentralen. Det blir en historisk kavalkade med utvalgte, kjære Oslosanger, fra Kristiania til i dag, og en hyllest til artistene som gjorde dem kjent.
Jens Book-Jensen, Big Bang, Lillebjørn Nilsen, Kari Diesen, Lars Lillo Stenberg, Anne Grete Preus, Rudolf Nilsen, Ingebjørg Bratland, Trond Ingebrigtsen, Nora Brockstedt og mange, mange flere er å finne på listen over komponistene og artistene bak mer enn 700 Oslosanger ett av våre medlemmer har samlet i løpet av de siste seks årene. De er også representert i programmet vårt når vi mandag 15. mai inviterer til festkonsert i Marmorsalen på Sentralen.


Du vil få oppleve mange av de kjente og kjære Oslosangene. "Girl in Oslo", "Hovedøen", "Når lysene tennes på Karl Johan", "Jeg er en by", "Oslonatta", "Bysommer", "God natt, Oslo", "Suser av gårde", og mange flere skal synges. Og kanskje nettopp kastanjene i Bygdøy Allé blomstrer når vi synger den fra scenen? Og vi håper taket letter når alle skal bli med på å synge "Hver eneste dag er en Oslodag".


"Oslo synger" er en invitasjon, en opptakt inn mot Oslos jubileum neste år. I 2024 er det nemlig 400 år siden Oslo brant til grunnen. Mest av alt, det er 100 år siden vår kjære hovedstad fikk tilbake sitt opprinnelige navn igjen.


Vi skal såvidt innom tiden rundt 1924. Da hovedstaden vår fikk "Sangen til Kristiania" ble en av komposisjonene i 1922 dedikert til Guldbergs Akademiske Kor. Og, vi sang under Kristianias jubileumskonsert 28. september 1924.


Til å hjelpe oss binde det hele sammen har vi fått med oss de flotte musikerne Anders Aarum (piano), Jens Fossum (bass) og Hermund Nygård (trommer).


"Oslo synger" er også en invitasjon til at vi alle skal synge mer fremover, og i jubileumsåret. Vi har allerede startet planleggingen frem mot en enda større konsert neste år. Vi er så heldige at vi har fått med oss Det Norske Jentekor på denne reisen. De kommer også mandag 15. mai i år.


Flere andre vil også delta denne mandagskvelden, og vi er veldig glade for at Oslos ordfører, Marianne Borgen, vil ønske velkommen og åpne "invitasjonen".


Vi håper du gleder deg. Det gjør vi!


SISTE: Billettene til konserten OSLO SYNGER mandag 15. mai ble lagt ut 28. mars. Konserten ble solgt ut på få dager.


Og mens du gleder deg til konserten må du gjerne skru på NRK Stor-Oslo sin ettermiddagssending. Hver dag klokken 16:40 tar de for seg en ny Oslosang. Det har de lovet å fortsette med minst til ut 2024.

572 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page